Hvad Må Marsvin Spise

PASNING OG PLEJE · FODRING · FACTS Pasning Hjemme bedst Det er utrolig vigtigt, at der er god plads i marsvineburet. Et bur til ét marsvin bør mindst være 100 cm langt, 50 cm bredt og 40 cm højt. Bunden skal være af hård plast og overdelen skal være et metalgitter. Sørg for, at plasticdelen ikke er for lav, da strøelsen ellers vil falde ud af buret. Bure i træ er en dårlig løsning, da de suger vand og er svære at gøre rene. Buret skal udstyres med en madskål, af stentøj, så den ikke vælter, en drikkeflaske, så der altid er rent vand, en hule (min. 30x30 cm og gerne i ubehandlet fyrretræ), hø, halm og strøelse i bunden. Marsvinet sætter pris på, at der er hø i buret, som kan spises, og som det kan gemme sig i, hvis det pludselig bliver forskrækket. En stor tot hø i buret, er derfor en god idé. Man kan også få en høhæk, der kan bruges til græs, mælkebøtteblade og hø m. m. Nogle mener, det er en fordel med en høhæk, (dog ikke til langhårede marsvin - se afsnittet "korthåret eller langhåret"), da man kan komme ud for, at marsvinet ikke gider spise den mad, den har trådt rundt i.

Hvad må marsvin spike.com

Har du gnaver? Så kan det være en jungle at finde frem til den bedste ernæring. Se vores liste over gode grøntsager Vores kaninekspert Aut. Veterinærsygeplejerske Sarah Hjorth Hansen, har udarbejdet en liste, som hun selv fodre efter om vinteren derhjemme. Grøntsager til daglig brug 1. Hvidkål(små mængder til en start, da det kan være hårdt for maven) 2. Frisk Persille, Basilikum, dild, mynte og citronmelisse. 3. Rucola, krøl og hjertesalat 4. Blomkål 5. Spidskål 6. Grønkål 7. Gulerodstoppe 8. Broccoli OBS: Det er ikke alle kaniner der tåler kåltyperne lige godt og nogle får luft i maven af kål. De der får det, skal kål ikke indgå i deres kost. Avendes 1-2 gange ugentligt(snack): Gulerødder Persillerod Røde peberfrugter Æbler/Pære uden kernehus. Pastinak Spinat Græskar Det kan være en rigtig god ide om vinteren at supplere med tørrede urter og forskelligt tørrede grønt af god kvalitet. Her kan nævnes: Mælkebøtter, vejbred, hindbærblade, rosenblade, pastinak og persillerod mm. SE vores generelle fodringsvejledning af kaniner her: General fodringsvejledning kaniner

Dit marsvin bør altid have fri adgang til tørfoder. Tørfoder kan dog være mange ting. Der er mange forskellige slags tørfoder, men som hovedregel er det en god ide at fodre med en pellet foder som ensartede piller, tilsat C-vitamin. C-vitamin er vigtigt for dit marsvin, da mangel på C-vitamin i nogle tilfælde kan udvikle skørbug, som medfører døden. Et marsvin har som hovedregel brug for mindst 10 mg C-vitamin i døgnet og 2-3 gange så meget hvis det er drægtig. Marsvin danner ikke selv tilstrækkelig C-vitamin og du kan derfor supplere. KØB DIAFARM Gnaver Kosttilskud med C-vitamin HER Generelt frarådes det at købe tørfoder som er pakket i plastposer. Frisk grønt hver dag Et marsvin bør hver dag have frisk grønt som en fast bestanddel af sit foder. Et marsvin er fra naturens side en planteæder og det er derfor vigtigt for fordøjelsen og dit marsvins sundhed, at du hver eneste dag giver dit marsvin frisk grønt foder – men hvad kan du så fodre dit marsvin med af grønt? Der findes meget forskelligt grønt, men det er ikke alt sammen som dit marsvin kan tåle eller har godt af, og du bør derfor være meget opmærksom på præcis, hvad du vælger at bruge til dit marsvins foder.

Hvad må marsvin spice of life

  • Andelsboliger til salg i esbjerg
  • Hvad må et marsvin spise
  • Hvad må marsvin spike.com
  • Engelsk dansk oversættelse
  • Baby sover meget i varmen
  • Danmarks u landshjælp 1962
  • Spørgsmål om dansk TV : Denmark
  • Hvad må marsvin spike tv
  • 15 gode grøntsager til marsvin og kaniner

Men ofte kan det være en fordel for marsvinet, hvis det selv skal lede efter foderet, der er spredt rundt i buret. Brug aldrig aviser i bunden af buret. Marsvinet har bedre af at gå på et blødere underlag. Brug heller aldrig savsmuld, da det støver og kan forårsage luftvejsproblemer. Brug spåner i stedet. Buret skal minimum gøres rent en gang om ugen. Toilettet skal renses dagligt. Til rengøring af buret er det en god idé at bruge varmt vand og en lille smule biologisk nedbrydeligt opvaskemiddel. Placér buret et sted uden træk. Den bedste plads er på et bord i et hjørne, gerne et lyst sted. Marsvinet skal have mulighed for at gå ind i skyggen, hvis buret står i sollys. Sørg også for, at buret står i et rum, hvor der ikke bliver røget. Rygning er marsvin ikke glade for. Se det store udvalg af gnaver tilbehør og foder Kløer og tænder Marsvinet er aktivt om morgenen, om aftenen, og når der er aktivitet i hjemmet. Knurhårene bruger marsvinet, når det bevæger sig rundt i mørket. Så lad være med at klippe knurhårene.

Forbudt mad Selvom marsvin er planteædere og kan spise stort set alle former for frugt og grønt, er der nogle få ting, som de ikke kan spise: Kartofler Løg og hvidløg Chili Citrusfrugter – kan forårsage sure opstød. Rødbeder Frø fra frugter som æbler og vindruer. Æg, mejeriprodukter osv.. De bør kun få vegansk kost. Hvis du gerne vil holde dit kæledyr glad og sund, bør du fodre den med en varieret og balanceret kost, der indeholder de nødvendige fibre og vitaminer. Test dine muligheder og lad dit kæledyr beslutte sig for, hvilke typer, der er dens favorit. Der er så mange muligheder, at dit marsvin aldrig kommer til at kede sig!

Hvad må marsvin spie communications

Peberfrugt (ikke stærk), tomater, alle former for bær (ingen sten i kirsebær! ) og kål (især rosenkål). Bladgrønt som sølvbede, spinat og lignende er også rigtig godt. Dit marsvin bør spise disse slags grøntsager og frugter mindst én gang om dagen. Andre dele af et marsvins kost Som regel spiser marsvin frugt og grønt. Men deres kost er ikke udelukkende begrænset til dem med højt indhold af C-vitamin. De kan nyde mange andre grøntsager såsom gulerødder, broccoli, selleri og grønne bønner. Du skal heller ikke være bange for at give dit marsvin æbler, melon eller blommer. Bare skær det ud i mindre stykker til dem. Der er mange frugter og grøntsager, dit marsvin vil elske! Du bør ikke give dit kæledyr for meget salat eller persille. Det kan føre til fordøjelsesbesvær og fremprovokere diarré. Du kan prøve med en salattype, der hedder julesalat. Men eftersom salat mest består af vand og ikke indeholder mange næringsstoffer, hvorfor så ikke bare skifte det ud med mere næringsrig mad? Persille indeholder store mængder af C-vitamin, men du skal være forsigtig.

Persille indeholder toksiner, der kan være skadelige for små marsvin. Mennesker er for store til, at det har nogen effekt på os. Normalt anbefaler vi, at du kun giver persille til dit marsvin en gang hver anden uge. Tørfoder og godbidder Du kan være ekstra god ved dit marsvins kost ved at tilføje til tørfoder eller en müslibar designet specielt til marsvin. Tørfoderet bør være specifikt henvendt til marsvin; hamster- og kaninfoder vil ikke indeholde de nødvendige næringsstoffer. Du kan tilføje en håndfuld tørfoder til dit marsvins daglige kost. De elsker knasende mad, og det hjælper på tænderne, så de er sunde og stærke. Men da der er så mange grøntsager, bør det være størstedelen af deres kost. Derudover har dyrehandlere måske andre produkter, du kan give til dit marsvin såsom müslibare, godbidder og tørret frugt. Husk på, at det er beregnet som godbidder og derfor skal de gives med måde. En gang i mellem kan du give din lille gnaver tørt brød eller endda bark for at hjælpe med at slibe dens tænder.

Det er for tidligt for hunnen at få unger, så dette skal bestemt undgås. Hun skal helst være omkring 6-7 måneder, før hun bliver drægtig første gang. Et marsvin må ikke være førstegangsfødende, hvis hun er over 1 år, da bækkenet ellers vokser sammen omkring 1 års alderen. Når hannen er interesseret i hunnen, kredser han om hende, han brummer og han strinter på hende. Vil man have unger, er der mange ting at sætte sig ind, og derfor bør man henvende sig til Dansk Marsvine Klub. Man kan sagtens have to hunner eller to hanner sammen i et bur. Hannerne kræver et større bur end hunnerne, da de ofte spiller lidt med musklerne. Hvis hunnerne slås indbyrdes, skal de have mere plads. Når man sætter dyr sammen, der ikke har været sammen før, skal man holde øje med dem. Hvis man sætter to hanner sammen, og de bliver ved med at slås i timevis, er det nødvendigt at få dem kastreret. Dette gøres fra 6 måneders alderen. Der er ikke den store forskel på, om man vælger en hun eller en han. Hannen bliver dog en smule større end hunnen.

Vi har lavet en liste over frisk grønt, du kan bruge som vejledning. Frisk grønt er godt for dit marsvin, fordi det er rigt på C-vitamin, og som tidligere nævnt, er det vigtigt, at dit marsvin får sit behov for C-vitamin dækket. Gode kilder til C-vitamin kan være alle former for kål, persille, græs, kløver, mælkebøtter og andet "grøftegrønt" (pas dog på med ikke at plukke langs trafikerede veje på grund af forurening). Hvis du har flere marsvin, kan billige kilder til C-vitamin være kålrabi eller hvidkål. Gulerødder, agurker og salat indeholder ikke meget C-vitamin, men kan gives som supplement og godbidder til den øvrige kost. Det samme er tilfældet med frugter. Der er dog mistanke om, at saften i frugter som følge af et relativt højt syreindhold, kan medvirke til at give dit marsvin læbesvamp. Her er en vejledende oversigt over grønt foder til dit marsvin. Listen er udarbejdet af Dansk Marsvineklub Kilde: Dansk Marsvineklub Se andre vejledninger om marsvin Andre har også læst:

Thu, 03 Dec 2020 13:37:24 +0000