Lars Herluf Rasmussen

  1. Lars herluf rasmussen pictures
  2. Lars herluf rasmussen email
  3. Speciallæge lars herluf rasmussen aps

I hvert fald ikke åbenlyst, som børnene siger. I de sidste tre uger op til sin død blev han passet af sin familie, og ellers insisterede han på at klare sig selv. Han stemte Dansk Folkeparti til sidst. Hjemmehjælp ville han dog ikke høre tale om. Herluf Rasmussen fik to børn, otte børnebørn og fem oldebørn. Men han blev en af dem, der tog flere liv, end han gav. Under Anden Verdenskrig var han frihedskæmper og aktiv i modstandsarbejdet, og i 1944 blev han gruppeleder i den kommunistiske modstandsbevægelse BOPA. Han stod for at likvidere dem, man mistænkte for at være stikkere, og han var med i et af Besættelsens blodigste opgør, da hans gruppe den 6. april 1946 skød en gruppe HIPO-mænd på Gammel Køge Landevej. Herluf Rasmussen stod forrest med en maskinpistol. De sidste 70 år af sin tilværelse levede han således med menneskeliv på samvittigheden. Men når han blev spurgt, om likvideringerne var noget, der holdt ham vågen om natten, var han klar i spyttet: - Nej, egentlig ikke, for de var jo nødvendige.

Lars herluf rasmussen pictures

Herluf Rasmussen har prøvet meget. Han var aktiv i modstandskampen og blev senere folketingspolitiker. I dag fylder et stykke levende danmarkshistorie 90 år "Spring De bare diegivningen over, fru Rasmussen, og giv drengen en bøf med det samme. " Sådan lød opfordringen fra lægen i 1920, da Herluf Rasmussen kom til verden, seks et halvt kilo tung, på et spisebord i Valby. Noget stort og anderledes var i vente, fornemmede man, og dermed var langtfra sagt for meget. For den i dag 90 år gamle og tårnhøje mand er mere et fænomen end et enkelt menneske og lader sig kun svært beskrive. Skal man prøve, bliver det en fortælling uden klar retning, men med mere fart og fylde end hos de fleste. Kig blot på et udpluk fra cv'et: tidligere kommunist, modstandsmand, politimand, folketingsmand, bilforhandler, direktør, politiker og lammeuld-sælger. For at det ikke skal være løgn indledte han karrieren som speditør, men da tyskerne marcherede over grænsen i 1940, ændredes hans liv for altid. Som medlem af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) gik han aktivt ind i modstandsbevægelsen og kom hurtigt til at spille en afgørende rolle som gruppeleder i den danske sabotagegruppe BOPA.

  1. Speciallæge Lars Herluf Rasmussen ApS - 33783841 - Næstved - Se Regnskaber, Roller og mere
  2. Lars herluf rasmussen portal
  3. Lars Herluf Adrup Rasmussen – 2 roller i dansk erhvervsliv

Lars herluf rasmussen email

Her stod han bag flere angreb på fabrikker, og han var en af dem, der udførte flest stikkerlikvideringer. Ved krigens slutning var han chef for 125 saboterende politifolk, herefter blev han almindelig politimand. Samtidig involverede han sig stadig mere i det politiske liv. Så da Aksel Larsen i 1958 brød med DKP og stiftede Socialistisk Folkeparti, blev Herluf Rasmussen en central figur. To år senere blev han valgt ind i Folketinget, men skiftede efter en årrække sit partimedlemskab ud med et i Socialdemokratiet. Og i en periode som stedfortræder i 1989 var det partiet Centrum-Demokraterne, han repræsenterede i tinget. I dag ligger sympatien mest hos Dansk Folkeparti, for at være realist handler også om ikke at klamre sig til et bestemt ståsted, har han forklaret. Og ståsteder har der ikke været mange af for en mand i konstant bevægelse. Han har startet flere firmaer op, senest lamauld-butikken Alpacahuset i København, som han selv drev frem til for fem år siden. Og han har forfattet flere end 800 indlæg i den lokale avis i Hvidovre.

- Eva Kjer Hansen er en gæv sønderjyde, og hun har både beskæftiget sig med fiskeri- og udenrigspolitik. Derfor er hun den helt rigtige til at løfte den her store opgave, som ikke mindst på grund af Brexit er helt central, siger Lars Løkke Rasmussen. Den nye minister frygter ikke for samarbejdet med Det Konservative Folkeparti, der væltede hende i 2016. - Vi har et rigtig godt samarbejde, og vi har selvfølgelig snakket om tingene. Det var den gang, og nu skal vi videre med at præstere nogle resultater, siger Eva Kjer Hansen. Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, præsenterede onsdag formiddag tre nye ministre. Rokeringer i Venstres folketingsgruppe Med ændringerne vender Karen Ellemann og Esben Lunde Larsen tilbage til Venstres folketingsgruppe, mens Søren Pind helt stopper i politik. Hans afløser i Folketinget er Martin Geertsen, der har siddet i Folketinget fra 2011 til 2015. I Venstres gruppe er posten som politisk ordfører ledig efter Jakob Ellemann-Jensens afgang. Og efter Søren Gades udmelding om, at han stopper som gruppeformand, skal den post også besættes.

Speciallæge lars herluf rasmussen aps

Og som han sagde til en journalist kort før sin død: - Jeg var aldrig bange. Når man går ind i sådan en kamp, så ved man, der er en risiko. Men jeg kunne altid klare mig. Manden med leen har pustet mig i nakken mange gange, men jeg vendte mig altid om i tide. Portrættet er skrevet på baggrund af samtale med søn Lars Rasmussen BLÅ BOG Født 6. juli 1920 i Valby Uddannet politibetjent, arbejdede som gruppeleder i den kommunistiske modstandsbevægelse BOPA under 2. Verdenskrig og sidenhen som politiker, bilforhandler, bygherre, uld-importør og forfatter. Efterlader sig to børn, otte børnebørn og fem oldebørn. Død 17. juli 2013 i Hvidovre Læs også: Kunstneren: Benedicte Holck Colding, 88 år (9. december 1924 - 10. juli 2013) Postdamen: Carla Zifeldt, 87 år (29. juni 1926 - 14. juli 2013) Bedemanden: Svend-Erik Thernenfelt, 69 år (9. marts 1944 - 14. juli 2013) Togføreren: Finn Schefferling, 57 år (26. januar 1956 - 27. juni 2013)

TLF: 6315 0909 | ÅBENT: Mandag-torsdag 7-15 – Fredag 7-12.

Efter krigen genoptog han sit job som politibetjent, som han havde til 1977, og sit virke i DKP. Da udbryderpartiet Socialistisk Folkeparti blev dannet 1958, var Herluf Rasmussen med, og han blev folketingsmedlem for partiet 1960 - 64. Han blev næstformand for SF's folketingsgruppe. Den 2. juni 1964 meldte Herluf Rasmussen sig ud af SF. Han forsatte som løsgænger i Folketinget frem til valget den 22. september 1964. Senere gik han over til Socialdemokratiet og siden Centrum-Demokraterne, som han i 1989 kortvarigt blev folketingsmedlem for (suppleant for Mimi Jakobsen). Senere virkede han som bilforhandler, ejer af erhvervsejendomme i Hvidovre og senest som importør af alpaca-uld, som han solgte i Alpacahuset i København. Han udgav selvbiografien Kommunist – sabotør – politimand – folketingsmand. Kilder [ redigér | redigér wikikode] Herluf Rasmussen i Frihedsmuseets modstandsdatabase Lars Henriksen: "Herluf Rasmussen - en nærmest ubeskrivelig mand",, 6. juli 2010. Bent Blüdnikow: "Modstandsmanden Herluf Rasmussen er død",, 25. juli 2013.

Åreknudeklinikkerne er grundlagt i år 2001 af dr. med. Lars H. Rasmussen som er speciallæge i kirurgi og karkirurgi. Han har nu samlet et hold af Danmarks mest erfarne specialister i venesygdomme på klinikkerne i København, Århus, Odense og Næstved. Lars Herluf Rasmussen Speciallæge i karkirurgi Overlæge, dr. med. Lars Herluf Rasmussen, Overlæge, dr. med., er grundlægger og indehaver af Åreknudeklinikkerne. Han er speciallæge i kredsløbssygdomme (karkirurgi) og kirurgi, uddannet på Rigshospitalet og Odense Universitetshospital, samt medlem af American Venous Forum og American College of Phlebology. Martin Lawaetz er 1. reservelæge på karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Han er medansvarlig for Åreknudeklinikkernes forskning, og har været med til at udvikle de moderne behandlingsmetoder. Martin Lawaetz er en af de mest erfarne åreknudekirurger herhjemme og mestrer alle de moderne metoder i VarixCombination. Han er uddannet på Københavns Universitet i 2014, men har allerede tidligt på studiet beskæftiget sig med behandling af åreknuder.

  1. Indbagte rejer opskrift øl
  2. Didrikson vinterjakke dame udsalg
  3. Fransk kursus for begyndere patients
  4. Hjælp til gæt billedet
  5. Seng bedst i test
Thu, 03 Dec 2020 16:19:19 +0000